Overzicht programma

Klik op een datum voor meer informatie.

zondag   31 oktober 2021  15 uur Marnix Willem Steffen - viool - Myrto Tzelisi - piano

zondag   21 november 2021    15 uur uur "Jewish Jazz"

zondag  19 december 2021     15 uur "Trio C tot de derde" Van klezmer tot klassiek
tot nader order uitgesteldProgramma
zondag 31 oktober 2021
15 uur Marnix Willem Steffen - viool - Myrto Tzelisi - piano
Marnix
Marnix
Myrto
Myrto Tzelisi


Marnix Willem Steffen en Myrto Tzelisi spelen werken van Fritz Kreisler (Wenen 1875 - New York 1962), ErnestBloch (Geneve 1880 - Portland (Or) 1959) en Niccolò Paganini (Genua,1782 – Nice,1840).

Marnix Willem Steffen is een Nederlandse violist en dirigent, die eind mei 2020 vanwege de pandemie met een repatriëringsvlucht vanuit Zuid-Amerika na twintig jaar is teruggekeerd naar Nederland. Van oorsprong Delftenaar geniet hij in zijn geboortestad nog steeds bekendheid. Voor zijn vertrek naar het buitenland gaf hij zeker meer dan 100 optredens in Delft, o.a. tijdens de Grachtenconcerten op de Binnenwatersloot, met onder meer Daniel Wayenberg.

Hij is geboren in Delft en is afgestudeerd als Uitvoerend Musicus (Master of Music) aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS). In 2000 verhuisde hij naar Spanje, waar hij zijn professionele debuut als dirigent maakte bij het Orquesta Ciudad de Granada. Na meerdere uitnodigingen voor gastdirecties in Zuid-Amerika verhuisde hij in 2011 naar de Peruaanse stad Lima. Gedurende vijf jaar was hij chef-dirigent en artistiek leider van het Orquesta Ciudad de los Reyes. Tevens was hij drie jaar verbonden als dirigent en docent viool aan het Conservatorio Nacional de Música de Perú. Ook vervulde hij vele gastdirecties in Zuid-Amerika en Europa.

Naast zijn activiteiten als dirigent is hij nog steeds actief als violist. Zo speelde hij op vele festivals waaronder in Moulin d’Andé en op het Festival Pablo Casals. Hij speelde trio met cellist Iagoba Fanlo en pianist Pablo Amorós, en als Artistiek Directeur van Nueva Lima Clásica programmeerde hij vele kamermuziekconcerten.

Myrto Tzelisi, geboren in Rethymno, Kreta, begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen op Monochordo Conservatorium. In 2012 behaalde ze haar piano Degree met Cum Laude onder leiding van E. Featham. Ze vervolgde haar muziekstudie aan het Attiko Conservatorium in de klas van D. Mallouhos en in 2014 behaalde ze daar haar diploma met Cum Laude. Tegelijkertijd studeerde ze natuurkunde aan de Universiteit van Athene, waar ze in 2016 afstudeerde. In 2018 voltooide ze haar Master pianostudie bij Martijn van den Hoek aan HKU Utrechts Conservatorium en daarna volgde ze een contractstudie bij Stephane de May op Codarts Rotterdam. Myrto heeft met succes deelgenomen aan nationale competities zoals FILONAS (2014) maar ook aan concerten en festivals in Griekenland, Nederland en Spanje, zoals de Liszt Week (Tivoli Vredenburg). Haar passie voor communiceren via muziek maakt haar een actieve kamermuziekspeler en pianobegeleider met jarenlange ervaring in het werken met zowel instrumentalisten en vocalisten als met kerkkoren. Ze heeft ook deelgenomen aan artistieke samenwerkingsprojecten zoals muziektheater, muziek- en dansimprovisatie etc.


Kaarten en coronatoegangsbewijs

Retour overzicht Retour overzicht


zondag 21 november 2021 15 uur "Jewish Jazz” - Een concert met een verhaal

Jewish Jazz
Mirjam van Dam en Band

Jewish Jazz
Mirjam van Dam en Ed Boekee

Jewish Jazz
Mirjam van Dam en Band

Jewish Jazz - Een concert met een verhaal
Het verhaal van de evolutie van jazz en de invloed van joodse componisten en muzikanten op het jazzgenre. Het verhaal van mensen als George Gershwin, Irving Berlin, Benny Goodman, Artie Shaw, Sophie Tucker: wereldberoemde componisten, schrijvers en artiesten, die ooit als arme joodse vluchtelingen in New York aankwamen om daar een nieuw leven te beginnen.

Het verhaal van hoe zij, in samenwerking met zwarte musici, jazzmuziek tot bloei brachten in een tijd dat dit niet vanzelfsprekend was. Hoe ze Broadway en Hollywood groot maakten en de Amerikaanse entertainmentbusiness op de kaart zetten!

Jewish Jazz volgt het spoor van deze ontwikkelingen aan de hand van biografieën, anekdoten en uiteraard via fantastische muziek. Mirjam van Dam en band laten bekende en minder bekende jazzstandards horen en vertellen de verhalen over de invloed van Oost-Europese klezmer, joodse religieuze muziek en de overlap met zwarte muziek.

Voor meer informatie: video trailer 1 en video trailer 2 (English)


Bezetting:


Kaarten en coronatoegangsbewijs

Retour overzicht Retour overzicht


zondag 19 december 2022 15 uur "Trio C tot de derde" van Klezmer tot klassiek
tot nader order uitgesteld


Trio C tot de derde
Trio C tot de derde
Trio C tot de Derde speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek . Hun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die hun paden kruizen. Composities van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het onuitputtelijke klezmer- en Balkanrepertoire. En soms brengen de muzikale zijpaden die ze inslaan hen zelfs tot ver over de grens van deze genres.

De optredens van het trio zijn overigens meer dan alleen muziek. Trio C tot de Derde bestaat nu meer dan 20 jaar en samen hebben ze vele muzikale reizen gemaakt. Elke compositie is weer op een andere wijze ontstaan en heeft een verhaal dat ze graag met het publiek delen.
Kom luisteren en geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde.

Bezetting :

Voor meer informatie: https://www.trioctotdederde.nl/.


Retour overzicht Retour overzicht

Valid HTML 4.01 Transitional