Dodenherdenking 4 mei 2020

Door de maatregelen in verband met de Covid19 pandemie is het dit jaar niet mogelijk de slachtoffers van de holocaust op dezelfde wijze als voorgaande jaren te herdenken.

In plaats van de gebruikelijke herdenkingen zal de gemeente Delft op 4 mei een videostream uitzenden met beelden van de herdenkingen in Delft. Deze videostream wordt afgesloten met het gebed voor de doden vanuit de Synagoge.


Programma video stream dodenherdenking Delft 4 mei 2020

Tijdschema (tijden bij benadering,)

Retour overzichtTer nagedachtenis aan de Jodenvervolging, de Holocaust, zijn in de synagoge op twee panelen de namen aangebracht van de joodse Delftenaren die tijdens de oorlogsjaren 1940-1945 zijn weggevoerd en vermoord.

De gebeden voor de overledenen, het Jitzkor en het Kadish, zijn te horen tijdens de videostream vanuit de Synagoge (zie boven voor de tijd).

.
voorlezen namen slachtoffers holocaust

Onder het motto: Zolang je naam genoemd wordt, ben je niet vergeten, worden de namen van de Joodse Delftse inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen voorgelezen.


Synagoge Delft · Voorlezen namen slachtofferts holocaust Delft


Blijf herdenken
De Stichting Herinneringsstenen Delft wil de herinnering aan Joden die uit Delft zijn weggevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, levend houden. Dit doet zij door middel van opvallende, kleine stenen in de bestrating van Delft. Door niet te vergeten, kunnen we voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt. Met welke groep mensen ook. Hier of elders ter wereld. Help herinneren!
Voor meer informatie: herinneringsstenendelft.nl/
Retour overzicht

Tot nader order zijn er geen voorstellingen

Zodra voorstellingen weer gehouden kunnen worden, kunt U de aankondigingen op deze pagina lezen.