Overzicht programma

Klik op een datum voor meer informatie.

zaterdag 8 sept. 2018 Open Monumentendag m.m.v. The Balcony Players

zondag   9 sept. 2018 Open Monumentendag - Klezmer workshop o.l.v. Moniek de Leeuw

zondag   7 oktober 2018      15 uur Joffie met: "Op reis met George en Ira Gershwin"

zondag   18 november 2018  15 uur Atar Trio

zondag   25 november 2018  15 uur Niki Jacobs & Band

zondag   9 december 2018  15 uur Noam Vazana

zondag  13 januari 2019  15 uur Jules van Hessen

zondag  10 februari 2019  15 uur Trio Safia – Lansdorp – Kross & verteller Gottfrid van Eck

zondag  10 maart 2019  15 uur Jacky Sarluis en Erwin Beijersberg

zondag  7 april 2019  15 uur Regina Ederveen

zaterdag  4 mei 2019  21 uur Dodenherdenking

zondag  12 mei 2019  15 uur Duo NIHZProgramma


monumentendag
zaterdag 8 en zondag 9 september 2018

Open Monumentendagen
De synagoge is ter bezichtiging open op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 12 tot 17 uur.

Op zaterdag spelen van 12 tot 15 uur de Balcony Players telkens op het hele en het halve uur gedurende ongeveer 20 min. klezmer & gypsy muziek (uit Roemenie en Hongarije) en eigen composities, geïnspireerd op reizen en tours rond de wereld! Toegang gratis.

Op zondag geeft tussen 13 tot 16 uur Moniek de Leeuw (Balcony Players) een aantal Klezmer workshops.
Neem je muziekinstrument mee !!

Balcony Players
Balcony Players
De Balcony Players zijn een internationaal samengestelde band, die ook internationaal veel succes boekt! Zo hebben ze de laatste 9 jaar in meer dan 20 landen opgetreden; o.a tourden ze een half jaar in hun oude Ambulance van Nederland naar Turkije! Ook speelden ze al 3 keer in de USA, bij 't carnaval in Brasil en hebben ze veel tijd doorgebracht in de Balkan, om de roots van de muziek echt mee te maken! Ze speelden daar o.a met de Taraf de Haidoeks, en hebben een nummer opgenomen met de zanger van Romano Drom! Moniek de violiste nam lessen in New York bij Alicia Svigals, een bekende klezmer violiste. Ook speelde de band in San Fransisco samen met Stuart Brotman, een bekende klezmerbassist.

Bezetting
Zie ook: www.balconyplayers.com; facebook
video 1 (Balcony players live on stages around the world)
video 2 (Balcony players at International Jewish festival Amsterdam)


Retour overzicht Retour overzicht


zondag 7 oktober 2018 15 uur Joffie met "Op reis met George en Ira Gershwin"

George Gershwin
George en Ira Gershwin
Flip de Lima
Flip de Liema
Judith en Anita
Judith Hofstede (links) en
Anita Simons (rechts)
Joffie speelt “Op reis met de George en Ira Gershwin” waarin U kennis maakt met George en zijn broer Ira Gershwin aan de hand van hun onsterfelijke muziek. Met originele lichtbeelden, dans, achtergrondinformatie en sketches, maakt Joffie een reis door de bruisende wereld van de Gerswins aan het begin van de 20e eeuw. De muziek is veelzijdig; meesterlijke musicals, vernieuwende opera’s, swingende songs maar ook moderne orkestrale werken en schitterende ballads staan op hun repertoire.

Het Delftse theatergezelschap Joffie bestaat uit Anita Simons (zang en tekst) Judith Hofstede (zang, dans en teksten) en Flip de Liema (gitaar, verteller en samensteller)

Anita Simons zingt al meer dan 30 jaar jazz bij Big Bands. Zij werkt ook regelmatig achter de schermen bij Streefproducties, een bureau voor evenementen, geluid en licht. Zij kreeg o.a. les van de Amerikaanse jazz-zangeres Janis Lakers en volgde de opleiding tot zangeres op het opleidingsinstituut Djam te Amsterdam.

Judith Hofstede zong in theaterproducties en diverse bands en is zangeres in duo JUDGE. Ze is actrice, theatermaker en ze biedt ondersteuning bij bedrijfstrainingen. Ze volgde lessen bij Theaterschool De Trap, De Koningstheater Akademie en DansAkademie Lucia Marthas. en losse lessen/workshops van o.a. Marianne Vloetgraven, Halina Reijn, Carlos Garcia, Andre Besseling en Robin Pera.

Flip de Liema is een bevlogen muzikant en enthousiast verteller. In het verleden heeft hij videoclips, cabaret, filmmuziek en internationale culturele evenementen geïnitieerd en uitgevoerd. Hij is nu ook actief als muziekvrijwilliger in verpleeghuizen om mensen met geheugenproblemen gelukkige momenten te bezorgen. Zijn vorige theaterprogramma Nesjomme was een doorslaand succes. Hij is autodidact.Kaarten


 

Retour overzicht Retour overzicht


zondag 18 november 2018 15 uur Atar Trio

Atar Trio
Het Atar Trio is een toonaangevend Israëlisch kamerensemble. Het speelt een breed muziek scala en is er in geslaagd een uniek geluid te creeeren door haar originele en avontuurlijke muzikale projecten. Het Atar Trio zoekt nieuwe interpretaties van Joodse, Israëlische en wereldmuziek, laat ook historische stukken herleven maar speelt ook het traditionele en hedendaagse kamermuziekrepertoire.

Het Atar Trio, in 1996 opgericht door afgestudeerden van de Rubin Music Academy, is nu zeer actief op concertpodia en wordt regelmatig uitgenodigd om op te treden in Israël, Europa en de Verenigde Staten.

Kaarten


 

Retour overzicht Retour overzicht


zondag 25 november 2018 15 uur Niki Jacobs & Band

Naama Liany
Niki Jacobs & Band zullen een preview geven van hun nieuwe voorstelling Van Cohen tot Winehouse. Deze gloednieuwe voorstelling gaat op 8 maart 2019 in première in het Concertgebouw van Amsterdam. In Delft geeft Niki Jacobs een preview ofwel een try-out van de voorsteling, aangevuld met Jiddische liederen die u zeker zullen ontroeren!

Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven. De songs krijgen door Jacobs’ prachtige interpretaties een extra dimensie. In haar nieuwe programma brengt ze een ode aan de Joodse singer-songwriters en popiconen van deze eeuw. Met nummers van Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel maar ook Beck, Kiss en Amy Winehouse. In sprankelende en vernieuwende, sfeervolle versies zoals alleen Niki Jacobs en haar musici die weten neer te zetten.


Kaarten


 


Retour overzicht Retour overzicht


zondag 9 december 2018 15 uur Noam Vazana Nani - Andalusian Brew

Noam Vazana
In het programma ‘Nani’ gaat zangeres en componist Noam Vazana terug naar haar Ladino roots. Ladino is de taal van de Sefardische joden die, eind 15de eeuw uit Spanje werden verdreven en sindsdien in de diaspora leven. Noams Marokkaanse grootmoeder sprak deze taal nog. ‘Nani’ was de koosnaam die zij haar kleindochter gaf.

In ‘Nani’ zingt Noam uit haar laatste CD Nani-Andalusian Brew traditionele Ladino liedjes en enkele eigen composities in het Ladino, Hebreeuws en het Engels.

Haar dit voorjaar uitgekomen CD “Nani- Andalusian Brew” noemt Noam een progressief Ladino album dat de Sefardische, Arabische, Noord-Afrikaanse muziek en jazz vermengt op een warme en hedendaagse manier.

Noam Vazana is zangeres, componist, trombonist, pianist en dirigent. Zij woont in Amsterdam en komt uit Israël. Ze studeerde op het Conservatorium van Amsterdam, de Tel Aviv Muziekacademie en de Jerusalem Muziekacademie. Noam componeerde muziek voor documentaires van BBC4 en NPO en heeft sinds 2008 5 studio-albums opgenomen. Met haar album ​Love Migration (2014) won zij de ​ACUM-albumprijs.

Noam speelde eerder op prestigieuze festivals als North Sea Jazz, Music Meeting en Jazzahead, had een bestseller op iTunes en de Volkskrant noemde het bezoeken van haar show ‘een must’. Vorig jaar won ze de Sephardic Music Award op het International Sephardic Music Festival in Córdoba. Onlangs heeft de NPO een documentaire over haar en haar koor Hebrew Groove uitgezonden.


Kaarten


 


Retour overzicht Retour overzicht


zondag 13 januari 2019 15 uur Jules van Hessen

Meer informatie volgt


Retour overzicht Retour overzicht


zondag 10 februari 2019 15 uur Trio Safia – Lansdorp – Kross & verteller Gottfrid van Eck

Alhambra revisited

Meer informatie volgt


Retour overzicht Retour overzicht


zondag 10 maart 2019 15 uur Jacky Sarluis en Erwin Beijersberg


Meer informatie volgt

Retour overzicht Retour overzicht


zondag 7 april 2019 15 uur Regina Ederveen


Meer informatie volgt

Retour overzicht Retour overzicht


zaterdag 4 mei 2019 21 uur Dodenherdenking

detail namenwand
detail namenwand
Onder het motto: Zolang je naam genoemd wordt, ben je niet vergeten, worden de namen van de Joodse Delftse inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen voorgelezen.

Na het voorlezen van de namen zal het Jizkor , het gebed ter nagedachtenis aan de gestorvenen, worden uitgesproken.Retour overzicht Retour overzicht


zondag 12 mei 2019 15 uur Duo NIHZ


De Westerbork Serenade van Johnny en Jones.

Meer informatie volgt

Retour overzicht Retour overzichtValid HTML 4.01 Transitional