Overzicht programma

Klik op een datum voor meer informatie.

zaterdag 9 sept. 2017 Open Monumentendag m.m.v. Alex Jacobowitz en Vertelkring Delft

zondag   10 sept. 2017 Open Monumentendag m.m.v.Alex Jacobowitz en Vertelkring Delft

zondag   15 oktober 2017      15 uur Dmitri Mahktin

zondag   19 november 2017  15 uur Naama Liany: Una Folia

zondag   10 december 2017  15 uur Di Gojim "Gein, dagboek van een duivelskind" "Programma


zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

monumentendag
Open Monumentendagen
De synagoge is ter bezichtiging open op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 12 tot 17 uur.

Op beide dagen speelt van 13 tot 16 uur Alex Jacobowitz telkens op het hele en het halve uur gedurende ongeveer 20 min. Toegang gratis.
Onm 14: 00 uur en om 15: 00 uur zal Vertelkring Delft een Joods verhaal vertellen.

>Alex Jacobowitz
De in New York geboren en in Berlijn woonachtige Alex Jacobowitz studeerde traditionele Joodse instrumentale muziek. Hij heeft solo gespeeld op festivals in Duitsland, Israël, Polen, Tsjechië en Zwitserland en tezamen met het Shelly Lang's Neshoma Orchestra (NYC), het Jerusalem Symphony Orchestra, en het Berlin Kammerphilharmoniker. Hij heeft in meer dan 10 films en diverse televisieprogramma’s opgetreden.

Tijdens de openmonumentendagen zal Alex Jacobowitz een repertoire van klezmer en Joodse muziek ten gehore brengen.


Zie ook: alexjacobowitz.com


Retour overzicht Retour overzicht


zondag 15 oktober 2017 15 uur Dmitri Mahktin

Dmitri Mkhtin
Dmitri Makhtin speelt viool onder begeleiding van Mikhail Murach op piano:


Geboren in Sint-Petersburg in 1975, begon Dmitri Makhtin zijn muzikale opleiding op de leeftijd van 4 jaar met zijn ouders, beiden violist in het St Peterburg Philharmonisch Orkest. In 1981 ging hij naar het Conservatorium voor hoogbegaafde kinderen. In 1989 won hij de prijs van het Nationaal Concours voor jonge violisten in Novosibirsk, Rusland.In 1990 kreeg hij een beurs van de Stichting Young Musicians' in de VS en gaf zijn eerste recitals in New-York, San Francisco, Los Angeles en Dallas. Van 1992-1995 zette hij zijn muzikale opleiding voort met professoren P.Hirshborn en H.Krebbers. Hij won diverse internationale wedstrijden: Kloster Schontal vioolwedstrijd, Premio Paganini en Louis Spohr, Tibor Varga, Montréal, Sibelius en Pretoria.

Dmitri Makhtin maakte zijn Franse debuut in Parijs in 1997 met Maestro Svetlanov en het Russische State Symphony Orchestra, en speelde daarna voor zijn Amerikaanse debuut in 1998 met het Cleveland Orchestra en Maestro Slatkin. Vanaf dat moment verscheen hij met diverse orkesten als: Het Residentieorkest, Orchestre Philharmonique de Radio France, het St Petersburg Philharmonic symfonieorkest en vele anderen. Hij trad op met dirigenten als Evgeny Svetlanov, Leonard Slatkin, James de Priest, Sakari Oramo, Jiri Belohlavek, Alexander Dmitriev, Jerzy Semkow, Yuri Temirkanov, Nikolaï Alexeev, Jean-Claude Casadesus. Dmitri speelde solo maar ook in verschillende kamermuziek ensembles. Hij won diverse internationale prijzen zoals de vier sterren Diapason award, de Choc de la Musique, de Famophone en de Echo Classic in Frankrijk,. Engeland en Duitsland. Zijn laatste disc die is opgenomen voor Lontano is een selectie van Bachs sonates en partita's. In 2011 werd Dmitri Makhtin uitgenodigd voor een tour met het Orchestre National de Lille en Maestro Casadesus voor de 25ste verjaardag van het orkest, zijn toekomstige projecten zijn onder meer concerten met Folles Journées de Nantes, in Antwerpen met Andrei Korobeinikov, in Hong Kong met Boris Berezovsky, en het Dallas Symphony Orchestra met Jaap van Zweden.

Mikhail Mouratch Is geboren in Rusland en begon piano te studeren op zijn vijfde verjaardag. Hij studeerde aan het Gnessin Instituut in Moskou en later aan het conservatorium van Moskou en startte zijn carrière in 1984, terwijl hij nog af en toe in Parijs studeerde bij Vadim Sakharon in Parijs. In die tijd speelde hij in concertzalen in heel Rusland. Sinds 1989 woont hij in Amsterdam. In Nederland speelt hij me in het Noord Hollands Filharmonisch orkest en het Nederlands balletorkest. Hij heeft samengespeeld met Maxim Vengerov, Vadim Repoin, Ilya Grubert, Mark LubotsRivka Golani en anderen. Hij heeft opgetreden in het concertgebouw en in andere belangrijke concertzalen in Europa

Toelichting kaartverkoop
De kaartverkoop loopt via TicketMaster. Reserveren en betalen gaan hiermee in een en dezelfde handeling. De betaling loopt via iDeal en u ontvangt direct uw toegangsbewijs per email. U moet wel eenmalig een profiel bij TicketMaster aanmaken, maar wellicht heeft u dat al, immers vele zalen van de Grote Kerk in Den Haag tot de Martinikerk in Groningen, maken gebruik van TicketMaster. Bezitters van een iPhone kunnen ook gebruikmaken van de speciale TicketMaster App. Op de site van TicketMaster ziet u de prijzen incl. servicekosten. Bovenop deze servicekosten komen de transactiekosten. Deze zijn € 0,50 ongeacht het aantal kaarten.

Kaarten (zie toelichting):    
Retour overzicht Retour overzicht


zondag 19 november 2017 15 uur Naama Liany: Una Folia

Naama Liany
In Una Folia presenteren zangeres Naama Liany en pianiste Tia Iskandar een recital van wilde passie en onmogelijke liefde.
Muziek van Lorca, Rodrigo, Poulenc, Milhaud, Ravel en Montsalvatge.

Naama Liany is geboren in Israel, kreeg haar opleiding in New York en woont op het ogenblik in Parijs. In de V.S. stond ze op prestigieuze podia als de Carnegie Hall en het Everson Museum of Art & DiMenna Center en gaf ze concerten van de Bach Society of Columbia. In Europa zong Liany o.m. in het Clasicos En Alcala Clasicos Para Todos Festival (Madrid), het De la Musique Avant Toute Chose Festival (Parijs), Festival d'Art Lyrique Pézenas Enchantée, in Offenbach's "Orphée aux Enfers", in de rol van Cupidon, de mezzo solo in Mozart’s Mis in c in St Germain En Laye, het Mer Music Festival (Belle Ile en Mer, Frankrijk). Liany vertolkte de rol van Marcelina in Le Nozze di Figaro in Velbert, Duitsland en trad op in het Nei Stëmmen concert in Luxemburg.

Toelichting kaartverkoop
De kaartverkoop loopt via TicketMaster. Reserveren en betalen gaan hiermee in een en dezelfde handeling. De betaling loopt via iDeal en u ontvangt direct uw toegangsbewijs per email. U moet wel eenmalig een profiel bij TicketMaster aanmaken, maar wellicht heeft u dat al, immers vele zalen van de Grote Kerk in Den Haag tot de Martinikerk in Groningen, maken gebruik van TicketMaster. Bezitters van een iPhone kunnen ook gebruikmaken van de speciale TicketMaster App. Op de site van TicketMaster ziet u de prijzen incl. servicekosten. Bovenop deze servicekosten komen de transactiekosten. Deze zijn € 0,50 ongeacht het aantal kaarten.

Kaarten (zie toelichting):    
Retour overzicht Retour overzicht


zondag 10 december 2017 15 uur Di Gojim "Gein, dagboek van een duivelskind"

DiGojim
Di Gojim vernieuwt de Jiddische muziek met een opmerkelijk theatrale muziekvoorstelling. Het programma is getiteld "Gein, dagboek van een duivelskind", is gebaseerd op de korte verhalen van de Jiddische schrijver en Nobelprijswinnaar Isaac Bashevis Singer. Hij voert regelmatig een "duivels" alter ego ten tonele dat zijn visie op het mensdom middels humoristische anekdotes uit de doeken doet. Een Jiddische "Faust". Dit alter ego relativeert, drijft de spot en fileert op sublieme wijze het menselijk onvermogen. De door hem gestelde levensvragen zijn nog steeds actueel. Jaap Mulder heeft een aantal van deze verhalen omgezet in een satirische monoloog. De voorstelling wordt omlijst met de vertrouwde virtuositeit van de muzikanten van Di Gojim. Een mengeling van Oost-Europese ritmes, volksmuziek, chansons en smartlappen. De Jiddische songteksten zijn door Jaap Mulder op muziek gezet. .


Bezetting:

Toelichting kaartverkoop
De kaartverkoop loopt via TicketMaster. Reserveren en betalen gaan hiermee in een en dezelfde handeling. De betaling loopt via iDeal en u ontvangt direct uw toegangsbewijs per email. U moet wel eenmalig een profiel bij TicketMaster aanmaken, maar wellicht heeft u dat al, immers vele zalen van de Grote Kerk in Den Haag tot de Martinikerk in Groningen, maken gebruik van TicketMaster.
Indien U de Ticketmaster App (iTunes en Google Play) op uw telefoon download kunt u uw telefoon als toegansbiljet gebruiken.


Komt U er helemaal niet meer uit: roep dan de hulp in van onze helpdesk en druk op de help knop.

Kaarten (zie toelichting):    
Retour overzicht Retour overzichtValid HTML 4.01 Transitional